Nyhetsarkiv

Vårt första brev till våra gäster

Hej, Vi är de nya ägarna till Sägnernas Hus. Carina Edlundh med make Lars Kyrkeryd och brodern Björn Kyrkeryd.

När vi såg att det var till salu tändes en gnista i oss!

”Det är som” klippt och skuret” för oss.”

Vår ambition är att driva det i samma anda som Lea och Sven-Gunnar men även att verka för en utveckling av deras arbete. Vi hyser stor respekt för både Leas och Sven-Gunnars skapande och hoppas på deras stöd och hjälp med museet i framtiden. Vi behöver lära oss massor om svensk folktro mm.

• Eftersom vi alla tre tycker om mat och gott tänker vi oss en ökad produktion av förtäring; egen lagad mat samt hemgjorda bakverk.

• Vi önskar fler företags-evenemang gärna i samarbete mellan olika företag – vi ser stora fördelar med att samarbeta. Lokalt engagemang är viktigt för oss.

• Att fortsätt med danserna är en självklarhet , men vi kan även där se en utvecklingsmöjlighet, kanske genom att bjuda in grupper som sysslar med linedance, country & western och liknande. Eller varför inte folkdans/ gammaldans om intresse finns.

• Musikaliskt önskar vi få in lite mer ”rockabilly” kanske även en utökning av koncertverksamhet i allmänhet i riktning mot en ”ungdomligare” musiksmak.

• Redan till hösten hoppas vi på en fartfylld ”oktoberfest” med både allsång och ”Joddel” och en massa god Mat och Öl

• Vi kommer att ha ett stort utbud av alkoholfria alternativ i baren och till maten, eftersom vi tycker att även de som kör eller inte nytjar alkohol skall kunna dricka gott.

• Julmarknad med ett ökat fokus på förtäring, chokladspecial, massor av god mat, godistillverkning, aktiviteter för barnen, work-shops mm

• Vi skulle vilja anordna en trivsam hälsomässa där vi bjuder in människor som sysslar med hälsa och friskvård exempelvis massage, kostrådgivning, healing, meditation……………mm

Vi har många tankar och stor förväntan inför säsongen. Men mest av allt hoppas vi få ta emot Er i vår härliga anläggning och att Ni skall få en upplevelse fylld av glädje och spänning.

Varmt välkomna önskar familjen Edlundh/ Kyrkeryd.

Postat 7 april, 2012